Stort test av padelrackets 2021 – hitta ditt padelracket

När det kommer till padel så behöver spelare ha ett bra padelracket enligt deras skicklighet och prestandanivå för att spelet ska flyta på bra. Lyckligtvis finns det padelracketar som har utvecklats exklusivt för varje spelarnivå. När du köper ett padelracket är det viktigt att välja klokt, detta eftersom fel racket kan skada både ditt spel och din kropp. Racketarna måste också vara hållbara och flexibla. 

Hur man väljer rätt padelracket

Oavsett om du är nybörjare, amatör eller expert på padel så är det viktigt att ha rätt racket som passar för din spelstil och nivå. Häng med så förklarar vi.

Det finns tre rackethuvudformer:

 • Runt
 • Diamantformat
 • Droppformat 

Runda padelracketar

Runda racketar är perfekta för nybörjare. De har en låg eller medel viktbalans som gör dem väldigt bekväma att hantera. De tenderar också att ha en förstärkt sweet spot och är därför ganska förlåtande om du inte slår bollen med precis mitt på racketen (som du ändå alltid bör sträva efter att göra).

Runda racketar är perfekta för defensiva spelare vars största styrka är bollplacering. De ger utmärkt kontroll, och deras största nackdel är brist på kraft för smash.

Droppformade padelracketar

Dessa är den mest populära typen av racketar eftersom de är idealiska för amatörspelare. De ger en fantastisk blandning av kraft och kontroll och kan därmed hjälpa dig att slå utmärkta bollar med ett stort antal effekter.

De är mycket mångsidiga racketar som anpassar sig till alla spelstilar, klimatförhållanden och matchsituationer. Det är en blandning mellan diamant och rund och har en viktfördelning som är mycket jämn och förskjuten mot racketens mitt, vilket ger den en känsla av att vara väldigt balanserad och anpassningsbar till olika situationer.

Diamantformade padelrackets

Det här är många professionella spelares favoritform. Diamantformade padelrackets har en toppbalans, vilket innebär att större delen av vikten fördelas bort från greppet och mot rackets överdel. Detta ger racketen massor av kraft men å andra sidan gör det diamantformade padelrackets mycket svårare att kontrollera. Racketens sweet spot är också minimal. Därför rekommenderas denna typ av racket endast för dem som verkligen har bemästrat hela repertoaren av padelskott och konsekvent kan slå bollen med betydande kraft och alltid mitt i racketen. Det är perfekt för attack-minded spelare, särskilt de som spelar på vänster sida.

Om du byter till ett diamantformad padelracket från en annan typ av racket, är det bäst att gå efter en racket som väger lite mindre än vad du är van vid, för att kompensera för det faktum att balansen på dessa racketar är sned mot toppen.

Padelrack – tänk på detta

Priset är inte den allra viktigaste faktorn när du väljer det bästa padelracket. Innan du köper ett racket online så är det klokt att prova racketar i fysisk butik för att det ska bli lättare att fatta rätt beslut. Prova så många variationer (form, märke, skumtyp) som möjligt så att du hittar den som passar dig bäst. Även ljudet av racketen när du slår bollen kan vara en viktig faktor när du väljer en racket. Kom därför ihåg att jämföra flera racketar innan du fattar ett köpbeslut, det är det bästa sättet för att hitta det ideala padelracket för dig.

Vi på Padelfokus anser att en av våra viktigaste uppgifter att dela de bästa produkterna till spelarna och fansen. Vi har samlat testvinnare i olika kategorier för olika typer av spelnivåer expert-, amatör- och nybörjareklassen, där vi har kikat tittat på faktorer som design, vikt, hållbarhet och grepp i vårt bäst i test av padelrackets 2021. Expertklassen riktar sig till avancerade spelare med lång erfarenhet. Amatörklassen är för dig som har spelat padel ett tag och du vill utvecklas som spelare. Nybörjareklassen passar alla de som vill börja spela, håller på att lära dig eller den som inte spelar ofta nog för att nå upp till amatörnivån.

Vi hoppas att vårt padeltacket test kan hjälpa dig att få en bättre översikt över de olika padelrackets som finns och förhoppningsvis hittar du din favorit! Läs gärna vår köpguide och FAQ efter testet för att få svar på viktiga frågor.

 

Padelracket Bäst i Test 2021

 

VINNARE EXPERTKLASSEN: BABOLAT VIPER TECHNICAL 2021, BÄSTA PADELRACKET

Vår vinnare i expertklassen blev Babolat Viper Technical som är utvecklat för den offensiva och tekniska spelaren som är ute efter explosivitet och maximal kraft, pris ca 3 000 kr.

 

Padelrack test

 

Babolat Viper Technical 2021 är utformat för avancerade spelare med en aggressiv spelstil. Viper Technical ger en utmärkt explosiv fart och fin precision vid varje slag. Racket består av 100% karbon-yta av 12K och racketformen är anpassad för att leverera hög explosivitet. Kombinationen av ett ultrasnabbt material och dess diamantform med hög tyngdpunkt är speciellt framtagen för maximal kraft vid attack. Viper Technicals kärna utgörs av Babolats X-EVA Technology. Dessa tre lager av EVA ger tillsammans en optimal effekt där de två yttre lagren är styva och ger extra fart vid kraftfulla slag. Det mjuka inre lagret ger däremot en ökad felmarginal samt komfort på de lösare slagen.

Fördelar

 • Imponerade slagkraft i det offensiva spelet
 • Fin känsla och precision i bollträffen
 • X-EVA Technology som ger en optimal effekt

Nackdelar

 • Något svårspelat i defensiven

Information

 • Vikt: 365 gram
 • Balans: Hög
 • Form: Diamant
 • Nivå: Avancerad

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HOS

https://clk.tradedoubler.com/click?p=46&a=3186526&url=https%3A%2F%2Fcdon.se%2Fcatalog%2Fsearch%3Fq%3Dbabolat%2520viper%2520junior

Unik rabattkod för Padelnest: Padelfokus ger 50kr rabatt på köp över 500kr, giltig 2021. 
Kan ej kombineras med andra rabattkoder eller kampanjer.

 

UTMANARE EXPERTKLASSEN: BULLPADEL HACK 02 2021

Vår utmanare i expertklassen blev Bullpadel Hack 02 2021 som är ett välbalanserat padelracket som bjuder på fin respons och god kraft i offensivt spel, pris ca 3 300 kr.

 

Padelracket Bäst i Test

 

Bullpadel Hack 02 2021 har i stort sett samma specifikation som 2020-modellen och har därmed samma namn. Detta padelracket är en hybrid mellan rund- och diamantform och har mycket god kraft och fart tack vare dess form, sweet spot samt höga balans. Ytskiktet utgörs av TriCarbon och dess ram är i 100% kolfiber. Bullpadel Hack 21 kommer med den nya skumgummikärnan Adaptia och är av typen MultiEva. Detta är en mix av material med olika densitet och där det yttre lagret har en högre densitet för att maximera effekten vid hårda slag, medan det inre lagret är mjukare för att ge fart vid de lösare slagen. Bullpadel Hack 21 levereras med ett färdigmonterat Hesacoregrepp, vilket gör att handen får ett bättre grepp och minskar vibrationerna vid träff, vilket reducerar risken för padelarmbåge. Det som drar ned betyget är att Bullpadel Hack 21 är något svårspelat och har en begränsad komfort.

Fördelar

 • Välbalanserat padelracket
 • Mycket god respons samt kraft vid offensivt spel
 • Går att justera både vikt och balans med Custom Weights
 • Snygg design

Nackdelar

 • Relativt svårspelat
 • Begränsad komfort

Information

 • Vikt: 365–380 g.
 • Balans: Hög
 • Form: Hybrid mellan rund och diamantform
 • Nivå: Avancerad

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HOS

https://clk.tradedoubler.com/click?p=46&a=3186526&url=https%3A%2F%2Fcdon.se%2Fcatalog%2Fsearch%3Fq%3Dbabolat%2520viper%2520junior

Unik rabattkod för Padelnest: Padelfokus ger 50kr rabatt på köp över 500kr, giltig 2021. 
Kan ej kombineras med andra rabattkoder eller kampanjer.

 

UTMANARE EXPERTKLASSEN: STIGA ACE 2021, PADELRACKET

Vår nästa utmanare i expertklassen blev Stiga Ace som är ett kraftfullt och responsivt padelracket med god kontroll, pris ca 3 600 kronor.

 

Padelracket

 

Stiga Ace är ett snabbt och kraftfullt racket av hög kvalitet och skandinavisk design. Ace har ett Carbon Xtreme-ytskikt med hela 24K kolfibertrådar, vilket således gör det avsevärt snabbare än många andra padelracketar på marknaden. Detta racket är handgjort och väger drygt 365 gram – dessutom är det utvecklat tillsammans med Daniel Dios Zetterlind, Svenska padellandslagets förbundskapten. Ace passar utmärkt åt den som har ett par års erfarenhet av padel och som är ute efter ett mer avancerat racket som kan bidra till att utveckla teknik och spel. Överlag är detta ett komplett rack som innehåller alla ingredienser som behövs.

Fördelar

 • Carbon Xtreme-ytskikt med 24K kolfibertrådar 
 • Racket ger en bra kontroll men även bra fart och känsla.
 • Kraftfullt och mycket responsivt
 • Skandinavisk design

Nackdelar

 • Fodral ingår inte
 • Lämpar sig bäst för ett snabbare spel

Information

 • Vikt: 355–375 g.
 • Balans: Låg
 • Form: Rund
 • Nivå: Medel, Avancerad

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HOS

 

TESTVINNARE AMATÖRKLASSEN: STARVIE METHEORA WARRIOR 2021, PADELRACKET

Vår vinnare i amatörklassen blev Starvie Metheora Warrior 2021 då detta är ett riktigt toppracket med god kontroll och total precision i varje träff, pris ca 3 500 kr.

 

Starvie Metheora Warrior 2021 kommer här i en uppgraderad design. Detta padelracket passar amatörer till avancerade spelare som vill ha en välbalanserad modell med både kraft, kontroll och mycket känsla. Tack vare att kärnan är mjuk kan du således enkelt placera bollen där du önskar. Metheora Warrior 2021 har en räfflad yta som gör att du får bättre effekt och skruv i slaget.  Andra plus är att detta racket utgörs av 100% kolfiber, vilket således gör ramen extremt hållbar. Detta racket fungerar mycket bra i offensiven, men det kräver god teknik. Det som drar ned betyget något är att det inte har den bästa komforten. Därmed rekommenderar vi inte Starvie Metheora Warrior åt nybörjaren eller åt den som är skadebenägen.

Fördelar

 • Hög kvalitet och god hållbarhet
 • Utmärkt kontroll och total precision
 • Genererar mycket god kraft i attacken
 • Handgjort padelracket

Nackdelar

 • Något svårspelat – trots att det är ett runt racket
 • Begränsad komfort och ej lämpligt för den som är skadebenägen

Information

 • Vikt: 350–385 g.
 • Balans: Låg
 • Form: Rund
 • Nivå: Medel till avancerad

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HOS

https://clk.tradedoubler.com/click?p=46&a=3186526&url=https%3A%2F%2Fcdon.se%2Fcatalog%2Fsearch%3Fq%3Dbabolat%2520viper%2520junior

 

UTMANARE AMATÖRKLASSEN: BABOLAT VERON AIR 2021, PADELRACKET

Vår utmanare i amatörklassen blev Babolat Vernon Air 2021 som är ett otroligt snabbt racket som passar det offensiva spelet, pris ca 2 400 kr.

Vernon Air 2021 är en ny toppserie från Babolat. Modellen Veron Air är speciellt framtagen för kvicka spelare som behöver ett padelracket som följer deras snabba rörelser och som klarar av att ge kraft vid offensivt spel. Med den nya Carbon Flex Technology nyttjar Babolat det bästa av två olika material, kolfiber och glasfiber för en ideal kombination. Själva kärnan består av Babolats Black EVA-teknik och erbjuder därmed explosiv kraft och kontroll i varje träff. En stor fördel är det nya vibrationsdämpande systemet “Vibrasorb System”, som gör att varje träff får en utökad komfort och en reducerad risk för olika skador.

Fördelar

 • Slimmad design och en lätt vikt ger ett mycket snabbt racket
 • Carbon Flex Technology ger dynamisk fart
 • God komfort
 • Vibrationsdämpande system som reducerar skaderisker

Nackdelar

 • Inget för långsamma spelare

Information

 • Vikt: 350–375 g.
 • Balans: Låg, medel
 • Form: Dropp
 • Nivå: Medel

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HOS

https://clk.tradedoubler.com/click?p=46&a=3186526&url=https%3A%2F%2Fcdon.se%2Fcatalog%2Fsearch%3Fq%3Dbabolat%2520viper%2520junior

Unik rabattkod för Padelnest: Padelfokus ger 50kr rabatt på köp över 500kr, giltig 2021. 
Kan ej kombineras med andra rabattkoder eller kampanjer.

 

UTMANARE AMATÖRKLASSEN: NOX NEXO WPT 2021, PADELRACKET

Vår nästa utmanare i amatörklassen blev Nox Nexo WPT 2021 som är ett smidigt och lätthanterligt padelracket för amatörer som prioriterar kontroll, pris ca 3 100 kr.

NOX NEXO WPT 2021

Nexo WPT 2021 från Nox är ett rundformat racket med låg balans. Denna modell är både lätthanterlig och smidig att hantera. Dess kärna är i Multilayered Black EVA, och detta betyder att kärnan har ett flertal lager av olika densitet. Spelaren får således full kontroll och god känsla vid både kvicka och långsamma bollar. Vi uppskattar också att detta racket är utrustad med ett skonsamt anti-vibrationssystem som bidrar till att dämpa vibrationerna vid varje träff. 

Fördelar

 • Låg balans som gör padelracket lätthanterligt
 • Kärnan består av flera lager med olika densitet för toppkontroll i alla situationer
 • Anti-vibrationssystem

Nackdelar

 • Handtaget är något svårt att få grepp om

Information

 • Vikt: 360–375 g.
 • Balans: Låg
 • Form: Rund
 • Nivå: Medel/Avancerad

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HOS

https://clk.tradedoubler.com/click?p=46&a=3186526&url=https%3A%2F%2Fcdon.se%2Fcatalog%2Fsearch%3Fq%3Dbabolat%2520viper%2520junior

Unik rabattkod för Padelnest: Padelfokus ger 50kr rabatt på köp över 500kr, giltig 2021. 
Kan ej kombineras med andra rabattkoder eller kampanjer.

 

TESTVINNARE NYBÖRJARE: ADIDAS RX10 2021, PADELRACKET

Vår vinnare i nybörjarklassen blev detta padelracket från Adidas som är en lättspelad och välbalanserad modell, pris ca 1 300 kr.

ADIDAS RX 10

RX10 2021 är en modell från Adidas nya kollektion under 2021. Adidas RX10 är speciellt framtagen för den som är ny inom padelsporten och som kräver ett utmärkt nybörjarracket. Detta racket har en mjuk kärna, en rund form och en flexibel träffyta i glasfiber som ger en bra support i det defensiva spelet. Dessutom är Adidas RX10 mycket förlåtande vid sneda bollar och är överlag lättspelat. 

Fördelar

 • Mycket bra allround padelracket som lämpar sig bra åt nybörjare
 • Väldigt prisvärt racket 
 • Stor sweet spot

Nackdelar

 • Något tråkig design

Information

 • Vikt: 360–375 g.
 • Balans: Medel
 • Form: Rund
 • Nivå: Nybörjare

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HOS

https://clk.tradedoubler.com/click?p=46&a=3186526&url=https%3A%2F%2Fcdon.se%2Fcatalog%2Fsearch%3Fq%3Dbabolat%2520viper%2520junior

 

UTMANARE NYBÖRJARE: STIGA ARC, PADELRACKET

Stiga Arc blev vår utmanare i nybörjarklassen då detta racket har en låg balans och en stor sweet spot som bidrar till att du kan nyttja större delen av padelracket, pris ca 1 900 kr.

BILLIGT PADELRACKET

Arc från Stiga är ett handgjort padelracket som passar den som vill ha en kombination av både kontroll och fart. Detta racket har en rund form och är välbalanserat vilket gör det utmärkt åt nybörjare som vill utvecklas inom sporten. Stiga Arc är lättspelat tack vare dess generösa sweet spot som ser till att du enklare kan nyttja större delen av slagytan. Vi ger dessutom pluspoäng för den snygga designen.

Fördelar

 • Lättspelat och snabbt allroundracket
 • Stor sweet spot 
 • Snygg design
 • Handgjort padelracket av god kvalitet

Nackdelar

 • Det medföljer inget fodral

Information

 • Vikt: 355–365 g.
 • Balans: Låg
 • Form: Rund
 • Nivå: Nybörjare och för de som vill utvecklas

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HOS

 

UTMANARE NYBÖRJARE: PRINCE ROCKET, PADELRACKET

Vår nästa utmanare i nybörjarklassen blev detta padelracket från Prince som lämpar sig bra åt nybörjare som vill ta spelet till nästa nivå, pris ca 2 100 kr.

PRINCE ROCKET

Prince Rocket är ett lättviktsracket i rund form som lämpar sig bra åt nybörjare som vill utvecklas inom padel. Rackets kärna består av gummit EVA Balance, vilket ger en bra dämpning på bollen och som samtidigt genererar kraft och kontroll. Prince Rocket har en träffyta i kolfiber, vilket ger god hållbarhet. Träffytan har dessutom en tydlig struktur vilket vid skruvade slag ger ett ökat spinn på bollen. Vi uppskattar även att Prince Rocket är utformat med ett säkerhetsband som ger optimal säkerhet och komfort.

Fördelar

 • Lättviktsracket som är skonsamt mot armbågen
 • Racket har en träffyta av 100% kolfiber vilket ger ökad respons och hög hållbarhet
 • Passar både nybörjare som amatörer

Nackdelar

 • Liten sweet spot

Information

 • Vikt: 335 – 355 g.
 • Balans: Medel 
 • Form: Rund
 • Nivå: Nybörjare/Medel

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HOS

https://clk.tradedoubler.com/click?p=46&a=3186526&url=https%3A%2F%2Fcdon.se%2Fcatalog%2Fsearch%3Fq%3Dprince%2520rocket

 

Köpguide för padelrack

Anfall versus defensiv spelare

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du köper ett racket är om du är en attackerande eller defensiv spelare. Vanligtvis spelar anfallande spelare till vänster och de defensiva spelarna till höger. Som en spelare som fokuserar på anfallsspel kommer du att klara dig bättre med ett aggressivt racket som betonar makt över kontroll. Det omvända gäller om du är en defensiv spelare.

Racket grepp – overgrips

Padelrackets har olika grepplängder och tjocklek. Du kan också lägga till fler overgrips om du vill öka tjockleken på sitt grepp för att minska vibrationerna när man träffar bollen samt för att minska risken för att få tennisarmbåge. Det är viktigt att byta overgrips regelbundet, eftersom när dina händer svettas kommer ditt grepp snabbt att försämras och ditt racket kan börja glida runt i handen när du slår bollen, speciellt om du inte träffar bollen med rackets sweet spot.

Racketvikt

Racketvikten är väldigt subjektiv, du måste testa flera racketar och se vilken vikt du gillar bäst. Om du är en större och starkare spelare fysiskt sätt så vil du som regel satsa på ett tyngre racket. Är du nybörjare och vill ha ett lättmanövrerat racket ska du välja ett racket med låg vikt. Detta gäller även om du har problem med tennisarmbåge, då bör du välja ett lättvikts racket.

De allmänna riktlinjerna är enligt följande:

Kvinnor – mellan 340 g och 370 g. De flesta väljer 360g.

Män – mellan 360g och 390g. De flesta väljer 370-375g.

Barn/juniorer – mellan 240g och 280g.

Hur vikten är fördelad är också mycket viktigt och kan helt förändra manövrerbarheten och balansen mellan kontroll och makt. Det bästa sättet att bedöma ett rackets manövrerbarhet är att prova det och se vilken stil som passar dig bäst. Enligt vår erfarenhet är det lättast att bedöma hur smidig en racket är att spela bollar på volley. De mer smidiga racketarna ger dig en känsla av fart när du förbereder dig för en volley, medan de mindre smidiga kommer att kännas lite mer besvärliga.

Racketram

Padel-racketramar är vanligtvis gjorda av glasfiber eller kol. Glasfiber är billigare att producera och du kommer att märka att det är detta som används på de billigare modellerna. Kevlar används också på vissa high-end racketar tillsammans med kol.

Racketens tjocklek är vanligtvis mellan 36 och 38 m, varvid den senare är den maximala tjockleken som tillåts enligt de officiella reglerna.

Kärnan (core)

Det två vanligaste materialen i nutidens padelrack är EVA och Foam.

Foam (polyeten) hjälper dig att känna varje slag och du behöver inte mycket kraft för att slå snabba bollar. Eftersom du har lite mer tid i kontakt med bollen kan du använda effekterna lättare. Nackdelen är att eftersom skummet är mycket fjädrande kommer du att ha mindre kraft vid smashes.

På en rackets förpackning eller marknadsföringsmaterial kan du hitta ”salida de bola” eller ”ball output” nämnt. Detta hänvisar till materialets spänstighet. Om du har en racket med hög ”salida de bola” betyder det att bollen kommer att studsa på racketen mycket aktivt. Detta är perfekt för nybörjare och kanske äldre spelare eftersom de inte har lika mycket styrka och arm / kroppsteknik för att flytta bollen runt med kontroll och hastighet, så det blir därmed lättare för dem att studsa bollen på racket och få det till andra sidan, särskilt från en avvikande position längre bak i court.

EVA-gummi är hårt och mindre flexibelt. Det är svårare att spela med särskilt på vintern när bollarna är tyngre. Men i höghastighetsmatcher är racketar med EVA-coreidealiska. Det finns spelare som spelar med hårt skum på sommaren och mjukt skum på vintern. EVA-core är mer hållbara än polyeten.

På senare tid har vissa tillverkare utvecklat en tredje typ av kärna som kombinerar både EVA och FOAM. Denna hybrid är ett mjukt gummi med mycket längre hållbarhet gjord av en FOAM-core som är omgiven av ett yttre EVA-gummi. Det kan vara svårt att urskilja vilket skum som används i en racket bara genom att titta på det, men ljudet de avger vid slag skiljer sig väsentligt åt.

Minska risken för padelarmbåge  – köp rätt padelracket

Padelarmbåge är aldrig roligt att drabbas av. Skadan uppstår som regel av två orsaker. Den ena är på grund av att du använder dig av ett för hårt och styvt padelracket med väldigt liten sweetspot som därmed ger både rekyler och vibrationer. Den andra är på grund av de upprepade armrörelse du gör medan du träffar bollen med racket. Slagrörelsen kan ha en negativ påverkan på både armbåge och handled och kan leda till att man överanstränger eller skadat de muskelfästena vid armbågen.

Vid padelarmbåge upplever spelaren en enorm smärta på muskelfästena på utsidan av avarmbågen. Bland de vanligaste symtomen vid padelarmbåge hör smärta i armbågen till, en känsla av att vara svag och trött, du känner smärta även när du vilar, svårigheter att räta ut din arm och bara du vrider underarmen lite så gör det ont.

Tips för att minska risken att drabbas av padelarmbåge:

 1. För att minska risken att råka ut för padelarmbåge är det mycket bra att använda sig av ett lättare racket viktmässigt sätt.
 2. Se till att hitta korrekt greppstorlek på när du håller ditt racket. Har du en större hand kommer det krävas en eller flera grepplindor på padelracket så att racket passar bättre i din hand.
 3. Undvik att hålla för hårt i ditt racket medan du spelar.
 4. Investera i ett HESACORE-grepp, som har som syfte att minska vibrationerna i slagen. Detta kan monteras på i stort sätt alla padelracket.

Så väljer du rätt padelracket

En av de vanligaste frågor från de som upptäckt padelsporten är: vilket padelracket ska jag välja? Det är en helt logisk fråga. Likväl som att det är svårt att finna ett konkret svar på frågan. Det finns som sagt en stor djungel av olika padelmärken och modeller på marknaden, faktum är att det för närvarande finns 70 varumärken för padelrackets. När du ska välja ut ett padelracket som passar dig så ska du välja det som känns rätt för just dig. Som vi nämnt ovan så handlar det om vilken typ av spelare du är (attackerande eller defensiv), vilka baskunskaper du har sedan tidigare samt dina personliga preferenser.

En sak som alla padelspelare har gemensamt är att vill ha en god hållbarhet och lång livslängd på sitt racket. Med detta sagt kan det vara klokt att göra lite efterforskning om ämnet för att ta reda på vart någonstans ditt racket är tillverkat. Detta ger dig en fingervisning om vad för typ av kvalité det rör sig om. Exempelvis så har racketar som är tillverkade i Kina oftast inte lika god hållbarhet som de modeller som tillverkas i Spanien.

Så vet du vilket padelracket som passar just dig

Det bästa flera metoder: att prova sig fram, lyssna på goda råd och gör din research – i slutändan är det endast du själv som kan avgöra vilken typ av racket som känns bekvämt för dig. Många padelhallar har provracketar där du kan testa dig fram. En grundregel är således att leta efter ett lätt och mjukt padelracket till att börja med.

Är du ny som padelspelare ska du akta dig för att ta vatten över huvudet genom att välja ett avancerat racket. Detta kommer snarare göra spelandet svårare och risken är att det inte känns lika roligt längre. Välj hellre lättare modell så att du kan öva upp dina spel färdigheter. Du har ju alltid möjlighet att byta upp dig så snart du når en högre spelnivå.

Frågor och svar om padelrackets

För att närma oss svaret på den stora frågan om vilket racket du ska välja så vill vi bryta ner detta genom att ställa ett par följdfrågor:

Hur stor roll spelar valet av padelracket?

Det spelar naturligtvis en stor roll eftersom valet av padelracket påverkar ditt spel.

Vilket padelracket passar bäst åt just mig?

Smaken är individuell och det finns otroligt många olika typer av racketar: runda, diamantformade, lätta, tunga, mjuka,  hårda, räfflade, släta. Det allra viktigaste är att trivs med ditt racket, utvecklas till en bättre spelare och givetvis att du har kul när du spelar.

Är dyra racketar bäst? 

Svaret på denna fråga är ja och nej. De kostsamma varianterna kostar mycket eftersom de oftast är välgjorda och med avancerat material och tekniker. Detta betyder således inte att det är bäst för dig.

Vad kan inträffa om jag väljer fel racket?

Har du tur så blir det bara ett jobbigare spel, men i ett värsta fall scenario så finns det risk för att bli allvarligt skadad. 

Borde fler spelare använda ”amatörracketar”?

Ja! Amatörrackets är lämpliga för de flesta spelare, de är ofta mer ergonomiska med tanke på mjukheten samt den generösa bollträffen.

 

Padelracket Bäst i Test 2021 – Padelfokus topplista

 • TESTVINNARE EXPERTKLASSEN: BABOLAT VIPER TECHNICAL 2021, BÄSTA PADELRACKET
 • UTMANARE EXPERTKLASSEN: BULLPADEL HACK 02 2021, PADELRACKET 
 • UTMANARE EXPERTKLASSEN: STIGA ACE 2021, PADELRACKET
 • TESTVINNARE AMATÖRKLASSEN: STARVIE METHEORA WARRIOR 2021, PADELRACKET
 • UTMANARE AMATÖRKLASSEN: BABOLAT VERON AIR 2021, PADELRACKET
 • UTMANARE AMATÖRKLASSEN: NOX, PADELRACKET – NEXO WPT 2021
 • TESTVINNARE NYBÖRJARE: ADIDAS RX10 2021, PADELRACKET
 • UTMANARE NYBÖRJARE: STIGA ARC, PADELRACKET
 • UTMANARE NYBÖRJARE: PRINCE ROCKET, PADELRACKET

 

 

 

Padelracket Bäst i Test 2020

OBSERVERA ATT NEDAN ÄR ETT GAMMALT TEST OCH MODELLER KAN HA UTGÅTT! SE VÅRT 2021 TEST OVAN FÖR ÅRETS PADELRACKETS

TESTVINNARE EXPERTKLASSEN: BULLPADEL VERTEX 2 20

Testvinnare Bullpadel Vertex 2 20

Detta snygga rack från Bullpadel Vertex 2 hör till ett av Bullpadels mest populära rackets och är för närvarande det mest sålda padel racketet bland toppspelare på den svenska marknaden. Detta diamantformade padelracket är passande för avancerade spelare. Rackets ytskikt består av kolfiber 12K vilket är snabbare och betydligt mer responsivt jämfört med det vanliga kolfiber 3K. Bullpadel Vertex 2 20 har ett ytskikt av sandpappersliknande material vilket gör att den får ett utmärkt grepp om bollen vid slicade slag. Den här 2020 version av Vertex 2 kommer med en skumgummikärna av typen MULTIEVA vilket är ett blandmaterial med olika densitet vilket ger optimal kraft vid både snabba bollar och långsammare bollar samt en förbättrad kontroll.

Vi ger detta racket pluspoäng för dess smarta ergonomiska grepp HESACORE vilket minskar vibrationerna som annars kan leda till ”padelarmbåge”. 

 Fördelar

 • Ergonomiskt handtag med vibrationsdämpningssystem
 • Bred handledsrem
 • Främjar snabbt spel
 • Fodral ingår

Information

 • Vikt:  365-380 gram
 • Form: Diamantformad

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HOS

 

 

 

UTMANARE EXPERTKLASSEN: HEAD DELTA HYBRID GRAPHENE 360+ 

HEAD DELTA HYBRID GRAPHENE 360 Bäst i Test

HEAD Delta Hybrid – 2020 är en uppdaterad modell av Head delta Hybrid. Detta racket passar dig som är en skicklig spelare och upp till elitnivå. Världspadelstjärnan Fernando Belasteguín är bland annat en flitig användare av detta racket. Rackets form och material ger en väldigt god fart på bollarna. Head har nämligen applicerat deras senaste teknik Graphene 360+ vilket är ett unikt material med goda egenskaper som minskar på vibrationer som annars leder ut i din arm under spel. Core materialet består av Power foam vilket precis som namnet anger ger dig mycket kraft men samtidigt en god känsla vid de lösare slagen som exempelvis vinklar och lobbar. Head har också utrustad detta racket en unik räfflad yta på racketen (Head Extreme Spin technology) vilket säkerställer ett bättre grepp på bollen vid slag – idealiskt när du ska vinkla bollen eller skära den med mycket spin.

 Fördelar

 • Bekvämt, hanterbart och kraftfullt racket
 • Utrustad med extrem spin 
 • Vibrationsreducering

Information

 • Vikt:  Vikt 375 g
 • Form: Diamant

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HOS

 

TESTVINNARE AMATÖRKLASSEN: BABOLAT REFLEX 2020

Babolat Reflex 2020 är ett mångsidigt racket och är blandning mellan dropp/diamant och som ger den bästa balansen mellan kontroll och prestanda. Den har en stor sweetspot, väger inte mycket och balansen är placerad tätt på handtaget, vilket gör att den lämpar sig bra för erfarna nybörjare och amatörspelare. Formen på huvudet gör att du får extra fart och kraft jämfört med runda rackets. Själva kärnan är utrustad med ett EVA-mjukt gummi som ger utmärkt bollprestanda och mycket bra vibrationsabsorption. Träffytan består av glasfiber ramen av karbon. Detta är med andra ord ett lättspelat och hållbart racket som kommer följa med dig under en lång tid framöver.

 Fördelar

 • Stor sweetspot
 • Lättvikts racket
 • Medföljer ett heltäckande fodral

Information

 • Vikt: 360 gram
 • Form: Dropp-/diamantformad

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HOS

 

 

UTMANARE AMATÖRKLASSEN: STARVIE METHEORA WARRIOR 2020

STARVIE METHEORA WARRIOR 2020 TEST

StarVie Metheora Warrior är passande för amatörer eller medelavancerade spelare och både kvinnor och män som söker ett padelracket med stor kraft, kontroll samt precision i varje tillslag. Detta racket är ett väldigt explosivt racket som ger bollen en fantastisk hastighet. StarVie Metheora Warrior 2020 är ett runt racket med lägre balans samt med mjuk kärna. Detta padelracket används av den professionella padelspelaren Matías Díaz och racket innehåller både stjärnans logotyp och signatur.

Materialmässigt så består ytan på Meheora 2020 av hållbart kolfiber. Detta padelracket är designad med en mönstrad struktur (Full Plane Effect) som ger ökade spinnmöjligheter i bollen.

 Fördelar

 • Lång hållbarhet
 • Stor slagkraft, kontroll och precision
 • Hög stabilitet

Information

 • Vikt: 350-385 g
 • Form: Rund

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HOS

 

 

TESTVINNARE NYBÖRJARE: ADIDAS V70 LIGHT

Detta snygga padelracket passar dig som är nybörjare och som har bollkontroll. Adidas V70 Light bjuder spelaren på en härlig mix mellan hastighet och kontroll. Rackets huvud är droppformat med en mellanhög sweet spot. Detta racket är fantastiskt skönt och bekvämt att spela med och passar dig som spelar mer defensivt. Med andra ord så är detta ett bra padelracket att börja med när du är nybörjare.

Fördelar

 • Bekvämt och stabilt racket
 • Bra grepp
 • Snygg design
 • Prisvärd

Information

 • Droppformat racket

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HOS

 

Padelracket Test 2020

 • TESTVINNARE EXPERTKLASSEN: BULLPADEL VERTEX 2 20
 • UTMANARE EXPERTKLASSEN: HEAD DELTA HYBRID GRAPHENE 360+ 
 • TESTVINNARE AMATÖRKLASSEN: BABOLAT REFLEX 2020
 • UTMANARE AMATÖRKLASSEN: STARVIE METHEORA WARRIOR 2020
 • TESTVINNARE NYBÖRJARE: ADIDAS VULCANO
Padelfokus
Padelfokushttps://padelfokus.se
Padelfokus.se ger dig de senaste nyheterna inom Padelvärlden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Senaste nytt

Test av padelbollar – vi reder ut vilken boll du bör välja

Padelbollar skiljer sig en del från tennisbollar trots att de har samma form, storlek och färg. Beroende på vilket märke du använder så kommer...

Test av padelväskor – vi listar de bästa padelbagarna

Är det dags för en snyggare och mer organiserad look till padelplanen? Då ska du passa på att byta ut, uppgradera eller kanske köpa...

Stort test av padelrackets 2021 – hitta ditt padelracket

När det kommer till padel så behöver spelare ha ett bra padelracket enligt deras skicklighet och prestandanivå för att spelet ska flyta...

Billiga padelrack för nybörjare 2021

Är du en av många som hoppat på trenden och vill börja spela padel? Frågan alla då behöver ställa sig är: Vilket padelracket ska...

Test av padelskor – de tre bästa padelskorna 2020

Precis som med alla sporter så är rätt utrustning a och o när det kommer till padel. Du behöver ha bra skor för att...