Är du en av många som hoppat på trenden och vill börja spela padel? Frågan alla då behöver ställa sig är: Vilket padelracket ska jag välja?

Med dagens stora utbud av padelracketar, i alla möjliga olika kombinationer av form, vikt och balans, för att inte nämna pris, kan det vara svårt att hitta rätt.För dig som är nybörjare, kan det vara klokt att köpa ett lite billigare padelracket. Dessa padelracketar är ofta lättspelade vilket hjälper dig att få över bollen på ett kontrollerat sätt.

Här har vi samlat våra 6 favoriter av billiga padelracketar för nybörjare. Oavsett vilket du väljer är alla enkla att svinga och förlåtande, och ger dig en bra introduktion till padel.

För dig som vill ha ett mer avancerat padelrack så kan du läsa vårt test av padelrackets här.

Så väljer du rätt padelracket för dig

Genom att spela med ett padelracket som passar dig, kommer du få ut mer av ditt racket. Ett padelrackets känsla och egenskaper skapas bland annat genom dess form, vikt, balans, träffyta och tjocklek. Runda padelracketar tenderar att ha en större sweetspot, vara mer lättspelade och allmänt passa nybörjare bättre. Tittar man på andra sidan spektrumet, hittar vi diamantformade, tunga racketar med mindre träffyta och sweetspot.

För att underlätta ditt val av racket har vi gjort en lista på viktiga punkter du bör hålla utkik efter när du väljer:

Huvudform

En viktig del i att hitta ett väl anpassat racket efter dina förutsättningar och spelstil är dess huvudform. Det finns tre olika former – rund, dropp och diamant.

Den runda är den mest lättspelade formen, och i regel den som främst rekommenderas till nybörjare. Anledningen är att du får en låg balanspunkt när handtaget. Det gör det enklare att manövrera racket, men framför allt ökar kontrollen. Dina slag blir mer förlåtande och du får en större sweetspot. Nackdelen med runda racketar är att den låga balanspunkten gör det svårare att skapa fart.

Diamantformade racketar är generellt sett de mest svårspelade. Jag skulle inte rekommendera dessa för dig som är nybörjare, och de kan till och med inte vara ultimat för dig som är avancerad spelare. Anledningen är den framtunga balansen med en mindre sweetspot som ligger längre upp på racket. Här får du riktigt bra fart då racket hjälper dig att generera kraft. Baksidan är kontrollen som försämras.

Hos padelracketar med huvudformar som liknar en droppe blir resultatet en blandning mellan de rundas övertag i kontroll och de diamant formades övertag i fart. Du får inte lika mycket av båda, men balansen kan passa dig som har lite tidigare erfarenhet av racketsporter. Är du en mer aggressiv spelare, kan du tycka att de droppformade racketerna är för långsamma. Då kan ett droppformat padelracket passa dig utmärkt!

Yta

När det gäller val av padelracket är ”yta” ett begrepp som ofta dyker upp. Man brukar prata om hård eller mjuk yta. En hård yta ger dig mer känsla och kontroll, medan en mjuk yta ger racket lite av en trampolineffekt som skapar mer fart i bollen. Vad som är bäst för dig är en fråga om preferens. Vissa föredrar kontroll framför kraft och andra tvärt om.

Något som blivit mer populärt hos racket tillverkare är en lite strävare yta på huvudet. Den sträva ytan fångar tag i bollen på ett annat sätt än en slät yta. Då får enklare att generera spin vilket kan vara fördelaktigt när du utvecklas som padelspelare.

Racketens tjocklek

Majoriteten av padelracketar på marknaden har en tjocklek på 38 mm och nästan alla antingen 36 eller 38 mm. Tjocklek är inget du som nybörjare behöver lägga någon större vikt i men det kan ändå vara intressant att veta skillnaderna. Ett tjockare racket ger dig mer kraft medan ett tunnare blir lite mer lätt svingat och lättspelat.

Vikt

De flesta padelracketar har en vikt på mellan 335 – 390 gram vilket kan låta lite. Procentuellt däremot så skiljer det sig mycket mellan de lättaste och tyngsta racken så du kommer känna stor skillnad. Vi rekommenderar att nybörjare hittar ett lätt racket på max 375 gram att börja spela med. Ett lätt racket svingas enklare och kan upplevas som mer lättspelat medan ett tungt ger mer fart.

Test: Vilket är det bästa padelracket för nybörjare?

Vi tycker att det är viktigt att du väljer ett racket som är anpassat efter din nivå. Ett bra padelracket för nybörjare ska vara enkelt att plocka upp, och träffa bra bollar med från start.

Väljer du ett för svårt racket, kommer du utvecklas långsammare än om du hade valt ett lättspelat. Det beror på att det kommer krävas mer av dig som spelare för att få en ren och kontrollerad bollträff. Ditt padelracket kan kännas klumpigt och svårt att kontrollera med helt olika bollängd beroende på var på racket du träffar.

Å andra sidan, är ett lättspelat racket mer förlåtande och enklare att kontrollera. Självklart kommer du känna skillnad på en dålig eller bra träff men skillnaden kommer vara mindre.

Vi hoppas att detta test av padelracketar kan hjälpa dig få en bättre inblick i vilket racket som kan passa dig så att du kan göra ett bättre val och hitta din favorit!

Head Evo Sanyo

 

Head Evo Sanyo

 

Head Evo Sanyo är en prisvärd nyhet för dig som söker efter ett racket att växa i. Här har du ett populärt racket med den droppformade designen som ger dig en fin blandning av både kontroll och fart. Med en lite mjukare kärna hjälper racket dig att generera mer fart i bollen samtidigt som du får en renare och mjukare bollträff. Balanspunkten ligger relativt högt vilket ger dig en mindre sweetspot, men kan belöna dig med vinnande bollar vid fina slag. Vi rekommenderar därför inte detta padelracket för dig som söker det mest lättspelade padelracket. Har du tidigare erfarenhet av andra racketsporter kan detta racket vara perfekt för dig!

Grymt allround racket som ger dig en bra blandning mellan kraft och kontroll. Perfekt för dig som söker något att utvecklas med. Priset ligger på ca 1 000 kr.

Fördelar

 • Lätt vikt
 • Droppformat
 • Snygg design

Information

 • Vikt: 370 gram
 • Form: Dropp
 • Balans: Hög

PRIS & MER INFORMATION

Babolat Revenge

 

 

Ett padelracket som känns väldigt premium är vårt första intryck av Babolat Revenge. Med sitt droppformade huvud får du fin kontroll och fart i alla olika slag. Ytan är av mjuk karaktär som skapar lite extra fart i bollen. Rackets huvud är tillverkat i glasfiber och skapar en skön känsla med stor sweetspot.

Målgruppen är väldigt bred då detta padelracket passar dig som är ny inom padel, ända upp till mer erfarna spelare. Här har du alltså ett stabilt racket som du kan avancera upp i nivåerna med!

Med sin snygga design och premiumkänsla, Babolat Revenge ett prisvärt alternativ för dig som söker ett rejält men samtidigt förlåtande racket. Prislappen ligger på ca 1 400 kr.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Bra balans mellan kontroll och fart
 • Mjuk känsla

Information

 • Vikt: 350 gram
 • Form: Dropp
 • Balans: Medel

https://clk.tradedoubler.com/click?p=46&a=3186526&url=https%3A%2F%2Fcdon.se%2Fcatalog%2Fsearch%3Fq%3Dbabolat%2520viper%2520junior

Prince Air

Prisvärt padelrack

Prince Padel Air är perfekt för dig som söker ett lättspelat racket med stor sweetspot och mycket kontroll. Även träffar lite längre ut på ramen kommer lämna racket med bra fart. Här har du ett runt padelracket med låg balans som tillsammans med sin blygsamma vikt gör det enkelt att manövrera. Tekniskt sett har Prince Padel Air en slät yta av det lite mjukare materialet glasfiber. Det hjälper dig generera fart men uppskattas även av många tack vare sin mjuka spelkänsla. Perfekt för dig med arm problem, eller som vill undvika den så kallade tennisarmbågen. Racket är anpassat för både män och kvinnor.

Fördelar

 • Stor sweetspot
 • Låg vikt
 • Lättmanövrerat

Information

 • Vikt: 335 – 355 gram
 • Form: Rund
 • Balans: Låg

PRIS & MER INFORMATION

 

Head Flash Green

Padelrack nybörjare

Head Flash Green är ett lättspelat allround racket som ger dig fina slag på alla delar av banan. Med sin snygga stilrena design och schyssta pris är det enkelt att förstå att detta har blivit ett av Heads mest sålda padelracketar. Tack vare sin droppformade huvudform har racket en fin blandning mellan fart och bollkontroll. Perfekt för dig som vill ha ett mångsidigt rack att utveckla ditt spel med. Kärnan är mjuk och skonsam som hjälper dig generera fart i slagen. Tacksamt för många nybörjare med tanke på sin relativt höga vikt. För förbättrad hållbarhet levereras Head Flash Green med ett integrerat ramskydd som ger extra skydd.

Fördelar

 • Bra fart
 • Mångsidigt
 • Prisvärt

Information

 • Vikt: 350 – 370 gram
 • Form: Dropp
 • Balans: Medel

PRIS & MER INFORMATION

 

Adidas RX10

Padelrack för nybörjare

Nya RX10, som är en del av Adidas efterlängtade kollektion för 2021, är anpassat för att ge nybörjare ett lättspelat padelracket med extra stor sweetspot. Ett runt välbalanserat racket med fin känsla även vid lite sämre träffar ute nära ramkanten. Med en kombination av kolfiber och glasfiber får du en bra balans mellan kolfiberns stabilitet och glasfiberns mjuka känsla. I huvudet hittas glasfiber som ger mer fart i slagen, samtidigt som bollträffen blir mer skonsam för armen. Vår prognos är att RX10 kommer bli en riktig storsäljare för alla som är nya till sporten.

Fördelar

 • Mjuk känsla
 • Snygg design
 • Stor sweetspot

Information

 • Vikt: 360 – 375 gram
 • Form: Rund
 • Balans: Medium

PRIS & MER INFORMATION

https://clk.tradedoubler.com/click?p=46&a=3186526&url=https%3A%2F%2Fcdon.se%2Fcatalog%2Fsearch%3Fq%3Dbabolat%2520viper%2520junior

 

Babolat Viper Junior billigt padelracket för juniorer 7-12 år

Babolat Viper Junior billigt padelracket för juniorer 7-12 år

 

För juniorer är det extra viktigt med ett lätt padelracket som hjälper till att generera extra fart i slagen. Det är därför vi valt ut Babolat Viper Junior som vårt förstaval för juniora nybörjare. Detta är Babolats mest kraftfulla padelracket för juniorer. Med en vikt på 300 gram och tunna ramprofil svingas racket enkelt för barn mellan 7 – 12 år. Letar du efter ett juniorracket för en introduktion in i padeln kan vi varmt rekommendera det lättspelade och prisvärda Babolat Viper Junior.

Fördelar

 • Lättspelat juniorracket
 • Bra fart
 • Ramskydd

Information

 • Vikt: 300 gram
 • Form: Dropp
 • Balans: Medel

PRIS & MER INFORMATION

https://clk.tradedoubler.com/click?p=46&a=3186526&url=https%3A%2F%2Fcdon.se%2Fcatalog%2Fsearch%3Fq%3Dbabolat%2520viper%2520junior

 

Billiga padelrack för nybörjare 2021 – Padefokus

 • Head Evo Sanyo
 • Nox Pro 5.2
 • Prince Air
 • Head Flash Green
 • Adidas RX10
 • Babolat Viper Junior racket för 7-12 år

 

Artikeln är skriven i samarbete med padelentusiasten Fabian som driver xlpadel.com. Med ett nördigt intresse för padelutrustning har mängder av padelracketar fått genomgå hårda tester för att hitta de bästa i varje klass. I butiken hittar du padelutrustning från välkända varumärken till rätt priser. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here