Test av padelskor – de tre bästa padelskorna 2020

Precis som med alla sporter så är rätt utrustning a och o när det kommer till padel. Du behöver ha bra skor för att du ska kunna göra bra ifrån dig på planen. 

Om du har spelat padel ett tag har du förmodligen redan ditt favoritpar som du inte skulle byta för något i världen. Men speciellt om du är nybörjare är det svårt att veta vilka skor som är bra och vilka som kanske inte är rätt för dig. 

Det är vanligt att se nya spelare på planen med löpar- eller gymnastikskor. Detta är förstås förståeligt att du inte köper padelskor direkt om du vill prova på den här sporten en gång. Men om du planerar att spela frekvent så borde du verkligen byta till lämpliga padelskor, det finns goda skäl till att de finns!

En uppenbar anledning är risken för skador. Om du har olämpliga skor på dig, naturligtvis som inom alla sporter, ökar risken för skador. Padelskor är gjorda av distinkta material, har en speciell sula och tekniker som minskar risken för skador och ökar spelupplevelsen under matchen eller träning på padelbanan.

Utöver bra skor behöver du också ha ett padelracket som är anpassat för din spelstil, läs vår stora guide om årets bästa padelrack.

Olika typer av sulor

När det gäller sulan på padelskorna finns det tre typer av sulor: lersula, omni och blandad. De flesta padelskor är gjorda med en lersula vilket är bra eftersom de ger dig ett perfekt grepp men låter dig också glida längs banan och de är hållbara. Omni-sulan är bra för alla typer av konstgjord yta, de ger dig maximalt grepp på banan men är inte lika hållbara som lersulor. Och slutligen är den blandade sulan en kombination mellan de två första modellerna och är förmodligen den minst kända. Den blandade sulan är bra eftersom dessa sulor är mycket hållbara på grund av kombinationen av de två typerna med fördelarna från bägge sorter. Vanligtvis har du omni i främre delen och mittdelen för att ge bra grepp och resten är gjord av lera för att ge bättre hållbarhet. 

Vilken sula du ska välja beror trots allt på modellen och dina preferenser. I allmänhet används omni för sandbanor, lersulor om du vill kunna glida över banan och blandad om du vill ha en mix av båda!

Tänk på detta innan du köper padelskor

När du ska välja padelskor är det är bra att utgå ifrån hur mycket och ofta du kommer att spela. Om du planerar att spela regelbundet kan det vara värt att kika på de dyrare modellerna som håller längre. En annan sak att tänka på är att välja en padelsko som är något mer uppbyggd, speciellt i hälpartiet om du är något tyngre. Är du däremot är lite lättare behöver du som regel inte samma support och kan därmed välja en  lättviktig och smidigare modell som uppfattas snabbare. 

Välj padelskor i rätt storlek

En sista sak, även om det är en självklarhet, så ska du se till att välja rätt storlek. Som med löparskor eller i princip vilken typ av skor som helst, måste du välja rätt storlek för att undvika blåsor, skador och obehag. Vanligtvis rekommenderar spelare att använda en halv storlek mer än sin vanliga storlek för att ge dina fötter utrymme att röra sig när du stannar till eller flyttar dig åt sidorna.

 

TESTVINNARE MAN: Rush Pro 2.5 2019 CC, Wilson 

Rush Pro 2.5 CC

Sammanfattning: En sko som sitter bra för snabba sidledsförflyttningar! 

Vår överlägsna testvinnare bland herr modellerna Rush Pro 2.5 2019 CC från Wilson. Dessa smidiga och bekväma padelskor är väldigt stabila i sidled. Du kan förflytta dig med maxfart helt obehindrat. Den här modellen har ett fantastiskt grepp på konstgräs vilket ger en extra trygghet för dig som spelar på blandade underlag.

Vi ger också  Rush Pro 2.5 2019 CC  toppbetyg för designen och den goda användarvänligheten. 

Fördelar

  • Bra grepp
  • Snygg design
  • Väldigt stabila i sidled

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HÄR

https://www.sportamore.se/produkt/216142-wilson-rush-pro-25-2019-cc-m-rod

 

TESTVINNARE KVINNA: Babolat Pulsa Women – 2020

Babolat Pulsa Women

 

Sammanfattning: En padelsko speciellt anpassad för alla olika underlag. 

Är du på jakt efter en padelsko som passar för flera underlag? Babolat har designat en specifik padelsko som är speciellt anpassad till många olika typer av underlag, vare sig det är sand, grus eller inte sand på toppen av banan? Vi rekommenderar Babolat Pulsa Women för att det är en prisvärd padelsko som ger dig stor flexibilitet. Skorna har en 360° Flex-teknologin som innebär att undersulans främsta del är flexibel vilket gör att de är anpassade efter padelsportens unika rörelser.

Padelskorna har ett mycket bra grepp och sulan är tillverkad i Michelingummi vilket ger en enorm hållbarhet. Utöver detta har skorna en bra dämpning i hälpartiet, samt en god ventilation där luft kan strömma igenom på sidorna. 

Fördelar

  • Anpassad för olika underlag
  • Sulan är gjort i hållbar Michelingummi
  • 360° Flex-teknologi

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HÄR

https://cdon.se/sport/babolat-pulsa-purple-padel-women-2020-p53706096

 

BÄSTA PADELSKO FÖR GRUS – NIKE Air Zoom Zero Clay/Padel Women

NIKE Air Zoom Zero Clay/Padel Women

 

Sammanfattning: Padelskor som är gjorda för spel på grusplan

NIKE Air Zoom Zero Clay är en mycket snygg modell som passar dig som söker en padelsko med bra grepp på grusplan. Med dessa grusskor kan du glida fram till bollen och du slipper samtidigt att halka när du gör snabba vändningar under spelets gång. Dessa skor har utöver dess fina design och en fullängds Zoom Air-enhet vilken är vinklad för en responsiv dämpning. Vi ger också grusskorna pluspoäng för dess sköna passform.

Fördelar

  • Mycket bra grepp på grusplan
  • Responsiv dämpning
  • Bekväm passform

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HÄR

 

https://cdon.se/sport/nike-air-zoom-zero-clay-padel-women-p54041313

 

Frågor och svar om padelskor

 

Vad kännetecknar padelskor?

Padelskor kännetecknas av att de är specifikt anpassade för underlaget samt stabiliteten i dem.

Finns det skillnader mellan padelskor och tennisskor?

Den största skillnaden mellan padelskor och tennisskor är stabilitet och greppet, där racketsporterna ofta spelas på olika underlag. Padelskor är som regel både lättare och smidigare.

Padelfokus
Padelfokushttps://padelfokus.se
Padelfokus.se ger dig de senaste nyheterna inom Padelvärlden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Senaste nytt

Test av padelskor – de tre bästa padelskorna 2020

Precis som med alla sporter så är rätt utrustning a och o när det kommer till padel. Du behöver ha bra skor för att...

Stort test av padelrackets 2021 – hitta ditt padelracket

När det kommer till padel så behöver spelare ha ett bra padelracket enligt deras skicklighet och prestandanivå för att spelet ska flyta...

Billiga padelrack för nybörjare 2021

Är du en av många som hoppat på trenden och vill börja spela padel? Frågan alla då behöver ställa sig är: Vilket padelracket ska...

Test av padelbollar – vi reder ut vilken boll du bör välja

Padelbollar skiljer sig en del från tennisbollar trots att de har samma form, storlek och färg. Beroende på vilket märke du använder så kommer...

Test av padelväskor – vi listar de bästa padelbagarna

Är det dags för en snyggare och mer organiserad look till padelplanen? Då ska du passa på att byta ut, uppgradera eller kanske köpa...