Test av padelbollar – vi reder ut vilken boll du bör välja

Padelbollar skiljer sig en del från tennisbollar trots att de har samma form, storlek och färg. Beroende på vilket märke du använder så kommer märka skillnader i studs, effekter, tryck och hållbarhet. Vi reder ut vad du ska tänka på när du ska välja dina nästa bollar.

För att spela padel är det nödvändigt med rätt utrustning. Du behöver ett bra racket, rätt padelskor och du behöver padelbollar.

Vilka är de bästa padelbollarna?

Olika padelbollar passar olika bra på typer av banor samt att spelare föredrar olika typer av bollar. Vissa spelare föredrar snabbare bollar, och vissa spelare föredrar långsammare bollar.

Head är den officiella World Padel Tour-bollen. Head har två populära modeller av padelbollar, Head Padel Pro och Head Padel Pro ’S’. Varumärket tillsammans med World Padel Tour-spelare utvecklade Head Padel Pro ’S’ Ball. Bollen är snabbare; därför är bollen det perfekta valet för spelare som letar efter en snabbare och mer livlig boll.

En annan populär padelboll är Babolat Padel Tour, den officiella bollen för den spanska Padel Tour. Bollen är snabb, liknar Head Padel Pro ’S’, och har lång hållbarhet och mer snurr sedan dess material med tvinnad filt.

Behöver jag nya padelbollar för varje spel?

Bollar tappar tryck och studsar mindre ju längre du använder dem. Därför föredrar många spelare att spela med nya bollar. Padelbollarnas hållbarhet är cirka 2 timmar. Beroende på spelarens nivå kan bollar användas i mindre eller mer tid än så.

Professionella spelare byter till nya bollar under matcher. Amatörer som spelar turneringar och serier använder nya bollar för varje match. Nybörjare som börjar lära sig padel kan använda samma bollar 1-3 gånger innan de byter till nya bollar.

Varför studsar padelbollar mindre efter att ha använts?

Padelbollar tappar lite tryck varje gång de studsar. Padelbollar tappar upp till 25% av trycket efter den första matchen. Därför är det vanligt att använda nya bollar för varje spel.

Vilka padelbollar ska jag använda för träningspass?

Beroende på vilken nivå du befinner dig på så kan du använda olika bollar för dina träningspass. Professionella spelare använder nya bollar varje träningspass, medan amatörspelare ofta använder samma bollar under flera träningspass.

Padelbollar kan vanligtvis köpas i stora sportbutiker och på padelbanor. Du kan köpa dem i trepack och du får ofta lägre priser om du köper dem online i stora förpackningar. Eftersom många spelare föredrar att använda nya bollar för varje match är det en bra idé att köpa in ditt lager av padelbollar. Ett tips är också att spara gamla padelbollar och använd dem för träningspass där det inte är nödvändigt att använda nya bollar.

Filten på bollen

Bollens hår/filter: Till nybörjare eller barn så rekommenderar vi att man använder långhåriga bollar eftersom dessa som regel ger ett långsammare spel vilket gör att det blir betydligt enklare att fånga bollen. Spelare med mer erfarenhet bör använda padelbollar med mindre hår för göra spelet mer utmanande och livligt.

 

TESTVINNARE EXPERTKLASSEN: Head Padel Pro-S

 

Head Padel Pro S vinnare i vårt padelbollar test

Head Padel Pro-S är är en av de snabbaste padelbollarna på marknaden och där S står för speed. Vi rekommenderar denna boll för utomhusspel och på banor som har lite sand. Detta är den officiella bollen på World Padel Tour och används av proffsen. Bollarna levereras i ett praktiskt rör vilket är ett plus.

Fördelar

 • Bra och ren rebound med god kontroll
 • Främjar ett snabbt spel

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HÄR

 

UTMANARE EXPERTKLASSEN: Bullpadel PREMIUM PRO

 

Bullpadel PREMIUM PRO Bäst i Test

En av de mest sålda padelbollarna är Bullpadel Premium Pro. Det är en högkvalitativ padelboll med mycket lång hållbarhet vilket är en stor fördel. För att slå till bollen behöver du inte använda mycket kraft. Den passar bra både till träning och tävling samt att det är den officiella bollen hos många av av de stora spanska padelfederationerna. Den här bollen säljs i 9-pack.

Fördelar

 • Lång livslängd
 • Ger ett livligt och snabbt spel

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HÄR

 

TESTVINNARE AMATÖRKLASSEN: Babolat Balls Padel + 3-TubeGul

Är du en medel eller erfaren spelare och på jakt efter en boll i standardhastighet så har du kommit rätt. Den här padelbollen från Babolat har god hållbarhet, hög kvalitet och bra känsla. Denna förpackning innehåller 3 stycken bollar.

Fördelar

 • Bra känsla på bollen
 • God hållbarhet

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HÄR

 

UTMANARE AMATÖRKLASSEN: RS Padel Tour X

RS Padel Tour X

Robin Söderling har tagit fram Tour X gemensamt med självaste Sverigeettan Simon Vasquez. Denna padelboll är normalsnabb och lämpar sig till spelare som har erfarenhet och som vill utvecklas till nästa nivå. Du behöver inte ge bollen mycket kraft för att smasha till motståndarens planhalva.

Fördelar

 • Grym känsla
 • Hjälper dig att utvecklas till en bättre spelare

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HÄR

 

TESTVINNARE NYBÖRJAREKLASSEN: Dunlop Team Padel

Dunlop Team Padel

Dunlop Team Padel passar dig som är nybörjare och som behöver en boll med lite mer hår som bromsar ned farten något. Dessa padelbollar håller hög kvalitet och har en god hållbarhet. Bollarna kommer i ett praktiskt rör.

Fördelar

 • Bollarna ger god kontroll
 • Hög kvalitet
 • Främjar ett långsammare spel

SE PRIS OCH YTTERLIGARE INFORMATION HÄR

Padelfokus
Padelfokushttps://padelfokus.se
Padelfokus.se ger dig de senaste nyheterna inom Padelvärlden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Senaste nytt

Test av padelskor – de tre bästa padelskorna 2020

Precis som med alla sporter så är rätt utrustning a och o när det kommer till padel. Du behöver ha bra skor för att...

Stort test av padelrackets – hitta ditt padelracket

När det kommer till padel så behöver spelare ha ett bra padelracket enligt deras skicklighet och prestandanivå för att spelet ska flyta...

Test av padelbollar – vi reder ut vilken boll du bör välja

Padelbollar skiljer sig en del från tennisbollar trots att de har samma form, storlek och färg. Beroende på vilket märke du använder så kommer...

Test av padelväskor – vi listar de bästa padelbagarna

Är det dags för en snyggare och mer organiserad look till padelplanen? Då ska du passa på att byta ut, uppgradera eller kanske köpa...